Schier

Record Tracklist

  1. -:-- / 4:15
  2. -:-- / 3:32
  3. -:-- / 4:15
  4. -:-- / 2:36

Vier splinternieuwe nummers, in het Gronings, uit het leven gegrepen en met een nieuwe sound. Dat is in het kort gezegd de EP, met de titel ‘Schier’.

Op de EP staan de nummers: Woarom, Traain noar noord, De wereld dat bist doe en Schier. Alle vier de nummers zijn gezamenlijk gecomponeerd, gearrangeerd en ingespeeld.

De nummers zijn opgenomen bij Studio Dijkshorn in Ten Boer. De opnames, onder leiding van Erik Kugel, vonden plaats tussen december 2017 en april 2018.

Er is veel zorg besteed aan de ‘sound’ van de EP. Je hoort fantastische instrumenten zoals een ’65 Blackface amp, een Hammond B1 met Leslie speaker, een Fender Rhodes en mooie vintage microfoons. Ook zijn een trompet en saxofoon toegevoegd, wat een zwoele, soulvolle aanvulling is onze bekende klank. Marten Miedema en Joni Fens hebben deze blaaspartijen voor hun rekening genomen.
De EP is ook gemixed bij Studio Dijkshorn door Erik Kugel en Leon Rijskamp in samenwerking met de band. Michiel Cornelisse van Blaisdell Studio heeft de EP gemasterd.

Vooruitlopend op de lancering van de EP is de single ‘Traain noar noord’ uitgebracht. Deze track bevat het persoonlijke verhaal van Bart over heimwee naar Groningen toen hij in Gouda woonde.

Op 16 juni 2018 is de EP officiëel gelanceerd in het programma Café Martini van RTV Noord. Daarbij is het titelnummer van de EP als nieuwe single uitgebracht.